افطار و سحری شما با ما (پیشنهاد چهاردهم) | طب اسلامی

افطار و سحری شما با ما

(پیشنهاد چهاردهم)

برنامه غذایی امروز پر از سبزیجات رنگارنگه؛ رنگایی که هر کدوم خواص فوق العاده ای داره.

 پیشنهاد اول                     پیشنهاد دوم                          پیشنهاد سوم

                                                                   پیشنهاد چهارم                   پیشنهاد پنجم                       پیشنهاد ششم

پیشنهاد هفتم                  پیشنهاد هشتم                     پیشنهاد نهم 

                                                                پیشنهاد دهم                       پیشنهاد یازدهم                پیشنهاد دوازدهم 

پیشنهاد سیزدهم

افطار:

توضیحات:

سوپ سبزیجات رو این جور آماده کنین: اول پیاز رو با کمی روغن تفت داده و بعد آب مرغ رو با سیب زمینی و هویج نگینی خرد شده و نخود فرنگی و نمک و فلفل بذارین تا بپزه. وقتی نیم پز شد، گوجه فرنگی رو رنده کرده با جعفری و قارچ به قابلمه در حال جوشیدن اضافه کنین و بذارین تا جا بیفته. اگه دوست داشتین سوپتون کمی غلیظ تر باشه، یه قاشق آرد رو در کمی آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنین. هنگام کشیدن سوپ در ظرف، چند قطره آب لیموی تازه درون اون بچکانید تا به جذب آهن غذا کمک کنه.

این سوپ یه غذای فوق العاده س، پر از مواد مغذی. اگه آب مرغ نداشتید می تونین از یه تیکه مرغ و یا حتی از بال و گردن اون استفاده کنین.

 

بعد از کمی استراحت و عبادت مثلاً ساعت ۲۱:۱۰

شام:

۳ کف دست نون + ۲ عدد کوکوی ماهی + سالاد جفت و جور شده از سبزیجات مختلفی مثل کاهو، کلم، هویج، گوجه فرنگی و خیار همراه با آب لیمو و دو قاشق مرباخوری روغن زیتون به اندازه یه لیوان

توضیحات:

کوکوی ماهی یکی از راه های ورود بیشتر ماهی به برنامه غذایی افراده. روش درست کردن اونو اینجا ببینین. این غذا واسه کودکانی که خیلی تمایل به مصرف ماهی ندارن، مناسبه.

 

 

قبل خواب:

یه لیوان شیرموز بدون شکر البته قسمت بیشتر اون شیر باشه و کمی هم موز!

 

سحری:

پلو با خوراک مرغ (۸ قاشق غذاخوری سر صاف پلو با خوراک به اندازه نصف یه لیوان) + یه پیش دستی سبزی خوردن + ماست به اندازه یه لیوان + دو عدد میوه مثل هلو و آلو.

توضیحات:

خوراک مرغ رو این جور آماده کنین: اول مانند بیشتر غذاها کمی پیاز رو تفت داده و مرغا رو به صورت جوجه کبابی خرد کرده و با کمی نمک و فلفل و زردچوبه بذارین تا کمی بپزه.

بعد سیب زمینی، هویج، لوبیا سبز، فلفل دلمه ای خرد شده و رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین تا با هم بپزن.

اگه وقت داشتین بهتره به جای رب، از گوجه فرنگی تازه رنده شده استفاده کنین.

در آخر زعفران و کمی پودر لیمو عمانی به اون اضافه کرده و پس از  ۱۰ دقیقه شعله رو خاموش کنین. این غذا هم پر از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است.  

 

چند نکته:

۱- این برنامه تا حدودی طوری تنظیم شده که بیشتر افراد در محدوده مناسب وزنی (که نه اضافه وزن دارن و نه کمبود وزن) رو در بر بگیره.

۲- اگه مقدار روغن مصرفی در غذاها کم باشه، این برنامه غذایی حدود ۱۸۰۰ کیلوکالری انرژی داره. بسته به اندازه فعالیت بدنی تون می تونین اونو کمی بیشتر و یا کمتر کنین.

کوکوی ماهی یکی از راه های ورود بیشتر ماهی به برنامه غذایی افراده

۳- جهت تأمین آب لازم، از حدود یه ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بخورین. شربت خاکشیر، تخم شربتی و شربت جفت و جور شده از آب لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشن، گزینه های خوبی هستن.

۴- بعد از افطار و شام حتماً حدود ۲۰ تا نیم ساعت پیاده روی داشته باشین؛ این اندازه فعالیت بدنی به کنترل سوخت و ساز بدن و هم اینکه حفظ نشاط و سلامتی تون کمک می کنه.

مریم مرادیان نیری

منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *