افطار و سحری شما با ما (پیشنهاد یازدهم) | طب اسلامی

افطار و سحری شما با ما

(پیشنهاد یازدهم)

همیشه چه سبزیای برگ دار و چه سبزیای نشاسته ای مثل سیب زمینی رو وقتی به قابلمه اضافه کنین که محتویات اون در حال جوشیدن باشه؛ این طوری کم ترین اندازه تخریب ویتامین C رو دارین.

 

پیشنهاد اول                                                پیشنهاد دوم

پیشنهاد سوم                                             پیشنهاد چهارم

پیشنهاد پنجم                                             پیشنهاد ششم

پیشنهاد هفتم                                            پیشنهاد هشتم

پیشنهاد نهم                                               پیشنهاد دهم

 

شاید به نظر بعضی افراد، در این ماه نباید به تغذیه و خورد و خوراک خیلی اهمیت داد، اما من فکر می کنم اتفاقاً باید بیشتر از ماه های دیگه مراقب اون چه وارد بدنمون می کنیم باشیم! غذای حلال، غذای سالم و غذایی که ما رو در طول روز سرحال و سرحال نگه داره. در ماه مبارک رمضان بیشتر از همیشه به انرژی نیاز داریم. باید در عین کم خوری، برنامه مون رو طوری تنظیم کنیم تا از مریضیا و ضعف و بیحالی به دور باشیم.

 

افطار:

چای یا آب جوش با ۱ عدد خرما + یه لیوان شیر کم چرب + یه قاشق مرباخوری عسل + یه عدد نون تست

توضیحات:

۱- شیر گرم یکی از بهترین مواد غذایی واسه افطار هستش. اگه دچار نبود تحمل لاکتوز هستین می تونین از شیره های بدون لاکتوز موجود در بازار استفاده کنین. اگه هم کلا به شیر حساسیت دارین، می تونین شیرسویا رو جانشین کنین؛ البته این رو یادتون باشه که شیر سویا عضو گروه لبنیات نیس.

۲- عسل خاصیت آنتی بیوتیکی داره و پر از مواد معدنی مثل کلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم و منیزیمه. عسل شامل ویتامینای A، B1، B2، B3، B5 و C هستش و یکی از بهترین مکملای غذایی حساب می شه که خواص دارویی زیادی داره. واقعا، عسل خواص عجیبی واسه سلامتی اعضای بدن داره از جمله پیشگیری از حملات قلبی، درمون زخم ها و افزایش انرژی بدن، که در این ماه مبارک به اون نیاز داریم.

شام:

۳ کف دست نون ً سنگک + کله گنجشکی به اندازه حدود ۱ لیوان شامل ۵ تا ۶ عدد کوفته ریز + ماست به اندازه نصف لیوان.

توضیحات:

۱- در مورد نون، پیشنهادا مانند همیشه س، نون بهتره سبوس دار باشه و اگه به جای سنگک از لواش استفاده کردین، می تونین اونو ۴ برابر کنین. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین کف دست شامل انگشتان می شه.

۲- کله گنجشکی یا سر ققلی رو این طوری جفت و جور کنین: اول گوشت چرخ کرده و پیاز و نمک و فلفل رو خوب با هم مخلوط کرده، توپای کوچیکی به اندازه گردو با گوشت درست کنین. می تونین واسه ایجاد طعم بهتر در اون، از جعفری هم استفاده کنین. بعد کمی پیاز داغ رو با رب و ادویه های دلخواهتون تفت بدین، کمی نمک اضافه کرده و حدود ۲ لیوان آب بریزین تا بجوشه. وقتی به جوش اومد توپای گوشتی رو درون قابلمه بریزین و حدود یه ربع صبر کنین تا نیم پز شه. بعد سیب زمینی رو پوست گرفته به صورت مربع خرد کنین و به محتویات قابلمه اضافه کنین و بذارین تا وقتی که فقط مقدار کمی از آب غذا باقی مونده، بپزه. حواستون باشه که همیشه چه سبزیای برگ دار و چه سبزیای نشاسته ای مثل سیب زمینی رو وقتی به قابلمه اضافه کنین که محتویات اون در حال جوشیدن باشه؛ این طوری کم ترین اندازه تخریب ویتامین C رو دارین.

تن ماهی یا همون ماهی کنسرو شده، همه خواص به درد بخور ماهی رو نداره و بهتره که ماهی به صورت تازه و با روشی سالم جفت و جور شه چون که سرخ کردن ماهی قسمت خیلی از اسیدهای چرب امگا ۳ اونو نابود می کنه

 

قبل خواب:

دو عدد میوه مثل گلابی و هلو.

توضیحات:

به طور کاملً مشخصه؛ هم واسه تأمین ویتامینا و املاح لازم بدن، هم واسه پیشگیری از یبوست.

سحری:

پلو ماهی ( ۱۰ قاشق سرخالی پلوی کم روغن + یه تیکه ماهی آب پز یا کبابی به اندازه کف دست بدون انگشتان) + سالاد جفت و جور شده از سبزیجات مختلفی مثل کاهو، کلم، هویج، گوجه فرنگی و خیار همراه با آب لیمو و دو قاشق مرباخوری روغن زیتون + یه برش خربزه.

توضیحات:

اگه یادتون باشه برنامه روز سوم ما ماهی داشت و الآن تقریباً ۸ روز گذشته س. تاکید کارشناسان بر مصرف هفته ای دو وعده ماهیه؛ اما چون ما می خواستیم همه ادما از این برنامه بهره ببرن، به هفته ای یه بار اکتفا کردیم. به هر حال باید تلاش کنیم تا ماهی رو حتماً هفته ای دو بار در برنامه غذایی مون داشته باشیم؛ دقت کنین که تن ماهی یا همون ماهی کنسرو شده، همه خواص به درد بخور ماهی رو نداره و بهتره که ماهی به صورت تازه و با روشی سالم جفت و جور شه چون که سرخ کردن ماهی قسمت خیلی از اسیدهای چرب امگا ۳ اونو نابود می کنه.

 

چند نکته:

۱- این برنامه تا حدودی طوری تنظیم شده که بیشتر افراد در محدوده مناسب وزنی (که نه اضافه وزن دارن و نه کمبود وزن) رو در بر بگیره.

۲- اگه مقدار روغن مصرفی در غذاها کم باشه، این برنامه غذایی حدود ۱۸۰۰ کیلوکالری انرژی داره. بسته به اندازه فعالیت بدنی تون می تونین اونو کمی بیشتر و یا کمتر کنین.

۳- جهت تأمین آب لازم، از حدود یه ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بخورین. شربت خاکشیر، تخم شربتی و شربت جفت و جور شده از آب لیموی تازه که با شکر خیلی کمی آماده شده باشن، گزینه های خوبی هستن.

۴- بعد از افطار و شام حتماً حدود ۲۰ تا نیم ساعت پیاده روی داشته باشین؛ این اندازه فعالیت بدنی به کنترل سوخت و ساز بدن و هم اینکه حفظ نشاط و سلامتی تون کمک می کنه.

مریم مرادیان نیری

منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *